top of page

Om oss

For noen år siden bestemte vi oss for å endre livene våre og ville bevege oss bort fra oljeindustrien. Vi hadde lyst til å flytte fra Stavanger og begynne med alpakkahold. Vi kjøpte oss en gård på Tonstad.

Da vi var på besøk hos familien «Lille-alpakka» fikk vi vite at det var få muligheter til å spinne alpakkafiber i Norge.

Etter flere diskusjoner og en grundig markedsundersøkelse fant vi ut at dette var noe vi kunne tenke oss å satse på.

Ting tar tid og vi snakket med mange alpakka-eiere, garnbutikker og spinnerier både i Norge og i utlandet. Vi besøkte flere spinnerier, hovedsakelig i utlandet. Vi bestemte oss for et egnet lokal og for en utstyrsleverandør.

Selvsagt ble det noen forandringer underveis. I utgangpunktet hadde vi tenkt å bygge en låve på gården som kunne brukes til et spinneri. Men vi var redd for at låven ikke var klar før maskinene kom. Løsningen ble derfor at vi leide Tonstadhallen.

 

Vi møtte på flere utfordringer fordi dørene i Tonstadhallen er relativt smale, men etter mye grubling og planlegging fikk vi til slutt alle maskinene inn i hallen. Da alle maskinene var på plass i hallen, var det bare å begynne og sette alle delen sammen. Dette var som et puslespill for voksne.

Lastebil_1,_c_Catwalken_var_10m_x_2m_og_

Vi måtte bygge en platting for å kunne kjøre inn pallene på et plan.

Lastebil 1, c lossing.jpg

Ankomst av den første lastebilen

IMG_0846.JPG

Karderen (den tyngste lasten) på vei inn i hallen

Lastebil 1, g vi fikk alt inn og maskine

Et stort pusslespill for voksne!

Lastebil_1,_f_det_tok_tid_å_få_inn_alle_

Inngangen til Norspinn sommer 2022

Inngangen 2022.jpg
bottom of page