Om oss

For noen år siden bestemte vi oss for å endre livene våre og bevege oss bort fra oljetraseen. Vi hadde lyst å flytte fra Stavanger og begynne med alpakkahold. Etter å tilbringe en koselig aften med familien «Lillealpakka» flagget de at det var en stor mangel for spinne muligheter for alpakka fiber i Norge. Etter lange diskusjoner og en grundig markedsundersøkelse fant vi ut at dette var noe vi kunne hever oss over. Ting tar tid og vi pratet med mange alpakka eiere, garn butikker og spinnerier både i Norge men mest i utlandet, i tillegg besøkte flere spinnerier hovedsakelig i utlandet. Vi bestemte oss for et lokal og for utstyrs leverandør. Og her vi er i dag.

Selv sagt ble det noen forandringer underveis, vi trodde at utstyr ville ankomme gården før låven var klar, men slik skjedde det ikke, løsningen ble for oss at vi leide Tonstadhallen.

 

Utfordringene vokste, portene i låven er store, utstyr er også store, i motsetning, er ikke portene til Tonstadhallen så store. Etter mange diskusjoner, mye svett, tårer og noen sterke ord fikk vi alle maskinene gjennom dørene og inn i Tonstadhallen.   Da alle maskinene var inne i hallen var det et voksen pusselspil

Lastebil_1,_c_Catwalken_var_10m_x_2m_og_

Vi måtte bygge en platting for å kunne kjøre inn pallene på et plan.

Lastebil 1, c lossing.jpg

Ankomst av den første lastebilen

IMG_0846.JPG

Karderen (den tyngste lasten) på vei inn i hallen

Lastebil 1, g vi fikk alt inn og maskine

Et voksen pusselspil!

Lastebil_1,_f_det_tok_tid_å_få_inn_alle_